CCS64 Forum

A forum to discuss issues about CCS64!
It is currently Mon Dec 11, 2017 5:39 am

All times are UTC + 2 hours




Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 
Author Message
 Post subject: ccs64 blues :)
PostPosted: Fri Apr 16, 2004 2:46 am 
Offline

Joined: Fri Apr 16, 2004 2:34 am
Posts: 4
i really like ccs64 but lately (even before upgrading to the new version) it runs very poorly the sound is VERY jerky and emulation runs at 30% or lower... this was never a problem before and i can't tell what i've changed to make it any different... one day it was fine next day not so fine... i think perhaps dx9 is to blame but cant be sure... i really like ccs64 and would prefer it to vice but it's unusable this way and i've tried just about everything i can think of to fix it... (exept un-installing dx9 which is impossible at this point :evil: ) i use kx asio drivers on a soundblaster live (working fine before) and i have a via epia-m mini-itx motherboard (1000mhz) i have 512 megs of ram... windows xp...


Top
 Profile  
 
 Post subject: direct x 9 blues
PostPosted: Mon Apr 19, 2004 1:26 am 
Offline

Joined: Fri Apr 16, 2004 2:34 am
Posts: 4
so after farting around a bit with other emulators i've found the following things...

the older version of VICE (1.7) i had had similar peoblems but the upgrade (1.14) seemed to fix them...
the older version of MAME 0.58 worked fine but the newer version has similar sound problems 0.79...

it seems directx 9 is responsible since i didn't have any problems before with any of this stuff


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Apr 20, 2004 6:14 am 
Offline

Joined: Mon Sep 15, 2003 7:14 am
Posts: 66
I have the same problem when running CCS64 in a large window. When I reduce the window size to 640x480 or smaller (taking up one quarter of my 1280x1024 screen, which is pretty small), the performance improves quite a bit. Alternatively, you could try the full-screen modes (available in the F9 menu) which tend to work much better.

_________________
Image


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Apr 20, 2004 7:43 am 
Offline

Joined: Fri Apr 16, 2004 2:34 am
Posts: 4
640 x 480 is still super glitchy... tried all the sound settings all glitch.. the cpu spikes to 100%


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Apr 27, 2004 6:52 pm 
Offline

Joined: Fri Apr 16, 2004 2:34 am
Posts: 4
tried on another p.c. with all the same settings (older version with dx 8) runs fine...


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat May 01, 2004 5:23 pm 
Offline
Site Co-Admin

Joined: Wed Aug 20, 2003 2:46 pm
Posts: 786
Location: East Yorkshire, England
Might this be a compatibility problem with your graphics driver (i.e. it is not DirectX 9 compatible)?

If it is the fault of DirectX 9, you can only restore to the earlier installation if you created a System Restore Point (Windows ME/XP) before installing DirectX 9; otherwise, you'll have to re-install the whole PC! It is one of the annoyances of DirectX 8 onwards, that DirectX cannot be un-installed, like any other piece of software.

_________________
Kind regards,

Stuart Toomer.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 

All times are UTC + 2 hours


Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 4 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group