CCS64 Forum

A forum to discuss issues about CCS64!
It is currently Thu Oct 19, 2017 5:29 am

All times are UTC + 2 hours




Post new topic Reply to topic  [ 8 posts ] 
Author Message
PostPosted: Sat May 26, 2007 9:40 pm 
Offline

Joined: Sat May 26, 2007 9:35 pm
Posts: 3
Hello,

I bought the Competition Pro USB-Version, which is of course very well-suited for C64-emulation ;)

But one problem is that the LEFT big red button is considered to be Button 1, which means that CCS64 will only respond to the left button, ignoring the other three.

For my personal "playing style", it would be much better to have the RIGHT button as the Button number 1. So, it would be very great if CCS64 would allow me to swap those buttons, or perhaps even better, interpret EVERY button as the fire-button, since the C64 only has got one button anyway (okay there might be some people who disagree on this, but then it would be good to offer swapping OR mapping all the buttons to the one and only fire-button).

Would that be possible? It would be very great, since CCS64 is my favourite emulator and I don't want to replace it :)


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Jun 03, 2007 3:44 am 
Offline
Site Co-Admin

Joined: Wed Aug 20, 2003 2:46 pm
Posts: 786
Location: East Yorkshire, England
You can always use the Swap Joysticks option, in order to swap the two joysticks over - some games require this.

_________________
Kind regards,

Stuart Toomer.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Jun 05, 2007 7:38 pm 
Offline

Joined: Sat May 26, 2007 9:35 pm
Posts: 3
Well I know that feature - and use it quite often ;)

But that's not the thing I meant... my problem is that I've got a Competition Pro USB with 4 buttons, but only one of those buttons is considered as the "C64 fire button" in CCS64. And for me, it's the wrong one ;) so there should be either the possibility to a) choose which button should be the fire button, or b) recognize all the buttons on a joystick / gamepad as the fire button ;) because it's rather unhandy having to use the left button (in my case) when I'm used to using the right one ;)


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Jun 06, 2007 7:38 am 
Offline
Site Co-Admin

Joined: Wed Aug 20, 2003 2:46 pm
Posts: 786
Location: East Yorkshire, England
It wouldn't be very useful to implement something like that as a generic feature. However, why not look at the tools mentioned in my CCS64 KB article about joystick calibration?:
http://homepage.ntlworld.com/stuart.too ... _H_006.htm

_________________
Kind regards,

Stuart Toomer.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Jun 12, 2007 9:53 pm 
Offline

Joined: Sat May 26, 2007 9:35 pm
Posts: 3
Well, there's no problem with calibration - my joystick works just fine. But my proposed feature would perfectly fit into the calibration process. Let's say the user starts the joystick calibration, moves his stick into all the directions etc, and then he could be asked "press the joystick button that you want to use as the fire button". Then I could press my favourite button and everything would be perfect :)


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Oct 05, 2007 5:55 pm 
Offline

Joined: Fri Oct 05, 2007 5:46 pm
Posts: 1
I have exactly the same problem as ZeHa. I have the very same Competition Pro USB joystick and I am used to use the right firebutton (with my right thumb using the left hand for the directions) which is "Button 2" in the Windows Driver.

The additional menu resp. the additional dialog in the calibration menu is not required, however. The required menu already exists under Options/Input/Define Joystick Special if I understood it correctly.

The only problem is, that you can't select "Bit 4" for Fire button 2 (or 3) but only several Keys and Paddles. If this restriction would be removed, everything was fine.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Oct 06, 2007 9:34 am 
Offline
Site Co-Admin

Joined: Wed Aug 20, 2003 2:46 pm
Posts: 786
Location: East Yorkshire, England
I have added all of these joystick-related requests on the CCS64 Bug/Enhancement List for Hakan. He is in the middle of moving house at the moment!

_________________
Kind regards,

Stuart Toomer.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Oct 19, 2007 11:56 pm 
Offline

Joined: Fri Oct 19, 2007 11:36 pm
Posts: 1
Location: USA
ZeHa wrote:
my problem is that I've got a Competition Pro USB with 4 buttons, but only one of those buttons is considered as the "C64 fire button" in CCS64. And for me, it's the wrong one ;) so there should be either the possibility to a) choose which button should be the fire button, or b) recognize all the buttons on a joystick / gamepad as the fire button ;) because it's rather unhandy having to use the left button (in my case) when I'm used to using the right one ;)

Programs like MAME and like Stella allow you to redefine or map everything on your controller, so I was surprised that CCS64 doesn't let you do the same thing. I like to use the lowest button, but CCS64 forces me to use the button at the top. Seems like it would have been a simple thing to let us assign 'bit 4' to the other buttons. 'Bit 4' is in the list for button 1, so why not leave it in the list for the other buttons?

By the way, my controller has 4 buttons on the front and 4 on the back, so it would be nice to have more than 3 buttons listed.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 8 posts ] 

All times are UTC + 2 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group