CCS64 Forum

A forum to discuss issues about CCS64!
It is currently Wed Oct 18, 2017 2:55 pm

All times are UTC + 2 hours




Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 
Author Message
PostPosted: Thu Jul 13, 2006 12:25 pm 
Offline

Joined: Thu Jul 13, 2006 12:18 pm
Posts: 2
i have a very strange problem that i noticed now on my ccs64 emulator:
the keyboards arrows, that i'm using to navigate thorugh the menu, behaves in a very strange and odd way!!
i'm in the menu, or in the c64 screen (in where you can move the cursor with the 4 PC keyboard arrows)
if i press just once the down, up, left, right arrow button (and release them immediately) the cursor moves not only by 1 position, but:
it moves by 1 position, then waits for a fraction of seconds, and then it moves consecutively by other 6 or 7 positions!!!!!!

this makes te menu completely unusable, since i cannot "scroll" by just one position....
i also noticed that the behaviour is correct if i press the "alt" with the arrows buttons....

please note that in winXP SP1 the keys are working absolutely normally!!!

i recently changed my mother board (asus p4c533-e deluxe) and i absolutely don't remember if this problem arose immediately after the MoBo change or after some time (i was several months since i changed my MoBo and i don't remember the last time i started CCS64)..

to make things even more absolutely strange, i tested ccs64 ver 2, ver 3, the VICE emulator and the cursor keys behaiur is always the same regardless of which emulator i'm using!!!!!!

what should i do!?!?!?

thanks!!


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Aug 05, 2006 9:01 am 
Offline
Site Co-Admin

Joined: Wed Aug 20, 2003 2:46 pm
Posts: 786
Location: East Yorkshire, England
It sounds like some hardware problem affecting the keyboard behaviour. Which keyboard are you using? Have you tried different drivers? What happens if you use a standard keyboard and a standard Windows driver? The menu behaviour was fixed in CCS64 V3.0 BETA Official.

_________________
Kind regards,

Stuart Toomer.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Aug 05, 2006 1:52 pm 
Offline

Joined: Thu Jul 13, 2006 12:18 pm
Posts: 2
it's definitely the keyboard
i have a wireless keyboard and, if mount a "standaard" keyboard (no drivers, nothing changed) things are ok!!
i'm very sad!! :-(


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Aug 05, 2006 2:08 pm 
Offline
Site Co-Admin

Joined: Wed Aug 20, 2003 2:46 pm
Posts: 786
Location: East Yorkshire, England
Some of these wireless keyboards need special drivers, due to their extra functionality etc. Anyway, at least you can work-around the problem, and it is not a bug in CCS64.

_________________
Kind regards,

Stuart Toomer.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Aug 05, 2006 10:35 pm 
Offline

Joined: Wed Aug 25, 2004 11:57 pm
Posts: 5
To cover the obvious, is it possible that it's a low battery or low connection issue? Does this happen only within C64 emulators, or is it system-wide?


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Aug 14, 2006 5:59 pm 
Offline

Joined: Tue Aug 03, 2004 4:06 pm
Posts: 125
Location: FLA, USA
Yeah, make sure the device is in Discovery Mode as well.

_________________
When is the C64 gonna make a comeback?! LOL


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 

All times are UTC + 2 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group