CCS64 Forum
http://www.ccs64.com/forum/

How do I run a game?? Have tried reading all the manuals...
http://www.ccs64.com/forum/viewtopic.php?f=1&t=254
Page 1 of 1

Author:  loki hiFI [ Wed Sep 29, 2004 5:34 am ]
Post subject:  How do I run a game?? Have tried reading all the manuals...

Ok, probably being very dumb, but after selecting a *.d64 file to boot in the emulator it chugs over for a second or two then goes back to the blank front page screen. Thought I needed to wait for the game to load but after 15 mins started to wonder.... :?

Do I need to type the Load "*",8,1 somewhere in basic? How do I get to the basic prompt? I can't find it in any of the docs and at the mo' I'm just getting the blank screen.. Reading some other advice, it was implied the basic prompt should pop up after selecting Boot, but no go.

Help and thx.

Author:  Rebell [ Wed Sep 29, 2004 11:17 am ]
Post subject: 

I think you have a grafik-problem.

Use DirectX Version 9.0 (or grater to 9.0c) ! Then try it again !!

Author:  loki hiFI [ Wed Sep 29, 2004 10:57 pm ]
Post subject: 

Have it loaded already... (couldn't start ccs64 without it)

I can see all the menus using F9 and navigate through the interface, but it just goes back to the blank purple & blue frame after I've selected a disk.

Normally when you start the emulator and before you hit F9, do you get a prompt? If so, I'm not getting it...

Any suggestions would be much appreciated. Cheers.

Author:  Rebell [ Thu Sep 30, 2004 10:14 pm ]
Post subject: 

Of curse !

When you start the emulator then you get the normal Basic-screen.
Does the Reset work in the emulatormenu ???

Author:  loki hiFI [ Thu Sep 30, 2004 10:39 pm ]
Post subject: 

The reset just generates a blank screen without any cursor or prompt. Hitting F9 gets me to the menu fine, but I don't seem to be able to get the Basic prompt at any time... :(

Author:  Stuart Toomer [ Sat Oct 02, 2004 12:54 am ]
Post subject: 

<ESC> out of the menu - you will get the BASIC screen again.

Author:  StevenRoy [ Sun Nov 28, 2004 7:18 am ]
Post subject:  Re: How do I run a game?? Have tried reading all the manuals

loki hiFI wrote:
How do I get to the basic prompt? I can't find it in any of the docs and at the mo' I'm just getting the blank screen.. Reading some other advice, it was implied the basic prompt should pop up after selecting Boot, but no go.


Yes, when you start up CCS64, you should immediately get the BASIC prompt. Light blue text on a dark blue screen with a light blue border. If you only get a "blank purple & blue frame", without a flashing cursor, then something is wrong.

Try looking through the options and making sure you don't have a cartridge installed. Also, make sure your CCS64 files aren't corrupted; a messed-up Kernel ROM might cause this kind of problem.

Page 1 of 1 All times are UTC + 2 hours
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/