CCS64 Forum

A forum to discuss issues about CCS64!
It is currently Fri Dec 15, 2017 9:55 pm

All times are UTC + 2 hours




Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
 Post subject: Another Disk 2 problem
PostPosted: Mon Nov 29, 2004 7:18 am 
Offline

Joined: Mon Nov 29, 2004 7:06 am
Posts: 2
Seems lots of folks have had trouble with this, and so far no replies seem to suffice for me.

I was prompted to insert disk B, so I clicked F9 and selected the second disk. Then I hit F2 for the fast load. The blue screen then showed this:

READY.
LOAD"*",8,1

READY.
RUN

READY.

That's all I get. I tried the normal load and it also didn't work. I tried hitting the return key, but it just moved the cursor. I tried typing in LOAD"*",8,1 and it didn't work. I'm not sure what the advice about SYS commands is, but I tried typing LOAD"SYS 64738",8,1 and LOAD"SYS 49152",8,1 and it says:
SEARCHING FOR SYS 64738 (or 49152)
?FILE NOT FOUND ERROR
READY

It seems like ages since I worked with all this Commodore 64 stuff, and I've forgotten nearly everything. Any ideas on how to get this second disk file to load?


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Nov 29, 2004 1:47 pm 
Offline

Joined: Sat Oct 11, 2003 12:12 pm
Posts: 99
Location: Sauerland, Germany
IF you only want to swap the disk (turn over) then ONLY select the disk and then go back to the EMULATOR and press SPACE or your TRIGGER :wink:


Test and post !

_________________
Image
...A MULTIPLAY-CCS64-WEBSITE // CCS64MULTIPLAY SERVER!


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Nov 30, 2004 9:21 pm 
Offline

Joined: Mon Nov 29, 2004 7:06 am
Posts: 2
It's been so long since I had a Commodore I forgot that you actually turn the disk over instead of inserting a different disk. :roll:

Actually, I figured out how to do it after posting the message. I figured out that you can go backwards in the directory by clicking the left arrow key (I tried escape, backspace, select disk, but not the left arrow key) and you select the second side by hitting return, not by trying the fast or normal boot.

Now my only problem is with the games asking if I want to save. I tried that once to see what would happen and it froze up the emulator. I guess I should stick with the emulator's save option, something about freezing.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Nov 30, 2004 9:59 pm 
Offline
Site Co-Admin

Joined: Wed Aug 20, 2003 2:46 pm
Posts: 786
Location: East Yorkshire, England
Lumpylo wrote:
It's been so long since I had a Commodore I forgot that you actually turn the disk over instead of inserting a different disk. :roll:

Actually, I figured out how to do it after posting the message. I figured out that you can go backwards in the directory by clicking the left arrow key (I tried escape, backspace, select disk, but not the left arrow key) and you select the second side by hitting return, not by trying the fast or normal boot.

Now my only problem is with the games asking if I want to save. I tried that once to see what would happen and it froze up the emulator. I guess I should stick with the emulator's save option, something about freezing.


'Freeze' refers to "load/save state" options. Make sure that you have 1541 Saving set to Continuously, so it behaves like a real C64.

_________________
Kind regards,

Stuart Toomer.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 

All times are UTC + 2 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group